تاریخ انتشار: جمعه 1393/07/04 - 16:20
کد خبر: 143226

همراه با دولت یازدهم در دومین سفر به نیویورک؛

روحانی پاسخی به گستاخی دیوید کامرون نداد/ عراقچی: مذاکرات به‌نقطه نفس‌گیر رسیده/ نشست سه جانبه ظریف، کری و اشتون

روحانی پاسخی به گستاخی دیوید کامرون نداد/ عراقچی: مذاکرات به‌نقطه نفس‌گیر رسیده/ نشست سه جانبه ظریف، کری و اشتون

مذاکرات هسته ای به نقطه نفس گیری رسیده است و وارد بسیاری از جزئیات شده‌ایم ولی هنوز در مسائل کلیدی نتوانسته‌ایم به راه‌حل‌های مورد قبول دست یابیم، البته راه‌حل‌هایی پیشنهاد شده ولی هنوز کارایی لازم را نداشته است و فکر می‌کنیم با استفاده از خلاقیت‌های فکری راه‌حل‌هایی پیدا کنیم.

خبرنامه دانشجویان ایران: در حالی که به عقیده بسیاری از کارناسان داخلی و خارجی، کلید قفل مذاکرات ایران و 5+1، کوتاه آمدن آمریکا از مواضع خودمحورانه‌اش است اما مقامات غربی همچنان ایران را متهم به استفاده غیر صلح آمیز از انرژی هسته‌ای می‌کنند.

به گزارش خبرنگار«خبرنامه دانشجویان ایران»؛ در دومین روز از مذاکرات حساس نیویورک که دومین حضور دولت یازدهم در کشور آمریکاست، اما اخبار واصله حاکی از حساس شدن فضای حاکم بر محفل دیپلمات‌های 5+1 و ایران است؛ از طرفی مسئله داعش نیز مزید بر علت شده تا بر حساسیت‌های موجود افزود شود.

روحانی: غرب خاور میانه را به بهشت تروریست‌ها تبدیل کرده است

حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران در شصت‌ و نهمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سخنرانی خود گفت: من از منطقه‌ای می‌آیم که بخش‌های مهمی از آن در آتش تندروی و افراط می‌سوزد. در شرق و غرب کشور من، افراطی‌گری، همسایگان ما را تهدید می‌کند و خشونت می‌ورزد و خون می‌ریزد. آنان البته تنها به یک زبان سخن نمی‌گویند و حتی رنگ‌ پوست‌شان هم، یکی نیست و یک ملیت واحد ندارند. آنان از کشورهای مختلف به خاورمیانه آمده‌اند اما ایدئولوژی واحدی دارند: «افراطی‌گری و خشونت». و هدف واحدی دارند: «نابودی تمدن، اسلام‌هراسی و ایجاد زمینه برای مداخله مجدّد بیگانگان در منطقه».

با کمال تأسف، تروریسم، جهانی شده: «از نیویورک تا موصل، از دمشق تا بغداد، از شرقی‌ترین تا غربی‌ترین نقطه جهان، از القاعده تا داعش». افراطیون جهان، یکدیگر را یافته‌اند و ندا سر داده‌اند که «متحد شوید» اما آیا ما در برابر افراطیون متحدیم؟!

افراطی‌گری یک مسأله منطقه‌ای نیست، که فقط ملت‌های منطقه ما با آن درگیر باشند، افراطی‌گری، مسأله‌ای جهانی است. برخی از کشورها در پیدایش آن مؤثر بوده و در مبارزه با آن ناکام. و اکنون ملت‌های ما، تاوان آن را پس می‌دهند. غرب‌ستیزی امروز، فرزند استعمارگری دیروز است. غرب‌ستیزی امروز، واکنش به نژادپرستی دیروز است. برخی از سازمان‌های اطلاعاتی، تیغ را به دستِ زنگی مست داده‌اند و او نیز همه را از دم تیغ می‌گذراند. همه آنان که در ایجاد و تقویت این گروه‌های تروریست نقش داشته‌اند، باید به اشتباهات خود در پدیدار شدن افراطی‌گری اعتراف کنند و نه تنها در پیشگاه گذشته که در برابر آینده نیز عذرخواهی کنند.

برای مقابله اصولی با تروریسم، باید ریشه‌های آن را شناخت و چشمه‌های آن را خشکاند. تروریسم در بستر فقر، بیکاری، تبعیض، تحقیر و بی عدالتی می‌‌روید و با فرهنگ خشونت رشد می‌کند. برای ریشه‌کن کردن تروریسم باید عدالت و توسعه را گستراند و از تحریف ادیان الهی برای توجیه قساوت و بی‌رحمی جلوگیری کرد. درد بزرگتر آن است که این تروریست‌ها به نام دین، خون می‌ریزند و به نام اسلام سر می‌بُرند. می‌خواهند این حقیقت مسلّم تاریخ را پوشیده نگهدارند که براساس آموزه همه پیامبران الهی از ابراهیم(ع) و موسی(ع) تا عیسی(ع) و محمد(ص)، کشتن یک انسان بی‌گناه همانند کشتار همه بشریت می شمارند.

من در شگفتم این گروه‌های آدمکش، خود را گروه اسلامی می‌نامند و شگفت‌آورتر آن‌که رسانه‌های غربی نیز در همراهی با آنان، این نام مجعول را که تنفر همه مسلمانان را برمی‌انگیزد، تکرار می‌کنند؛ غافل از آنکه مسلمانانی که هر روز خدای خویش را به صفت رحمانیت یاد می‌کنند و از پیامبر خویش درس عطوفت و محبت آموخته‌اند، این افتراءها را، بخشی از پروژه اسلام‌هراسی می‌شمارند.

اشتباهات راهبردی غرب در مسایل منطقه خاورمیانه و آسیای مرکزی و قفقاز، این نقطه از جهان را به بهشت تروریست‌ها و افراطیون بدل کرده است. تجاوز نظامی به افغانستان و عراق و مداخلات‌های نادرست در تحولات سوریه نمونه‌های روشنی از این راهبرد غلط در منطقه خاورمیانه است. اتخاذ رویکردهای غیرمسالمت‌آمیز و تجاوز و اشغال نظامی، از آنجا که معیشت و حیات مردم عادی را هدف قرار می‌دهد، پیامدهای روانی و رفتاری متعددی را در پی دارد که امروز، بُروز آن را بصورت خشونت‌ و آدم‌کشی در منطقه خاورمیانه و آفریقا، مشاهده می‌کنیم؛ که حتی برخی شهروندان سایر نقاط جهان را هم، با خود همراه کرده است. خشونت همچون یک بیماری مسری، در حال سرایت به سایرِ نقاطِ جهان است. ما همواره معتقد بودیم که دموکراسی، با کوله‌پشتی، نمی‌آید؛ دموکراسی، محصول رشد و توسعه است، نه جنگ و تجاوز. دموکراسی یک کالای صادراتی نیست که از غرب به شرق تجارت شود. در یک جامعه توسعه نیافته، دموکراسی وارداتی، به دولتِ ضعیف، منتهی می‌شود و دولت ضعیف هم، به شدت آسیب‌پذیر.

 دیوید کامرون روز گذشته در مجمع عمومی سازمان ملل گستاخانه ایران را متهم به حمایت از تروریسم کرد و گفت: " ایران باید فرصت داشته باشد تا نشان دهد می تواند بخشی از راه حل منطقه (در مبارزه با داعش) باشد و نه بخشی از مشکل. صبح امروز من با رئیس جمهور روحانی دیدار کردم، ما اختلاف نظرهای شدیدی داریم. ایران از گروه های ترویستی حمایت می‌کند، برنامه هسته ای اش، رفتارش با مردمش، همه اینها باید تغییر کند."

بر این اساس، انتظار افکار عمومی از رئیس جمهور کشورمان این بود که در سخنرانی اش در مجمع عمومی سازمان ملل پاسخی متناسب و هم‌وزن به گستاخی نخست وزیر انگلیس دهد و روشن کند که ایران رابطه با انگلیس را یک رویای شیرین نمی داند که حاضر باشد برای رسیدن به آن در برابر هر زورگویی و زیاده خواهی سکوت کند.

گرچه دکتر روحانی در سخنرانی اش در مجمع عمومی سازمان ملل به درستی سیاست های چندگانه و اشتباه غربی ها در منطقه را مورد انتقاد قرار داد و آنان را به اصلاح رویه گذشته خود درحمایت از دیکتاتورها فراخواند اما هیچ اشاره ای به گستاخی دیوید کامرون نکرد؛ فرصتی طلایی که می شد حتی در جمله ای کوتاه پاسخی محکم برای تندروی لندن علیه ملت ایران داشته باشد، اما از دست رفت.

عراقچی: مذاکرات به‌نقطه نفس‌گیر رسیده

عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای با بیان اینکه مذاکرات هسته‌ای به نقطه نفس‌گیری رسیده و دو طرف وارد بسیاری از جزییات شده‌اند، یادآور شد: ولی هنوز در مسائل کلیدی نتوانسته‌اند به راه‌حل‌های مورد قبول دست یابند.

سید عباس عراقچی عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌‌ای پیش از سخنرانی رئیس جمهور کشورمان در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در مصاحبه با شبکه خبر افزود: نشست بین وزیران امور خارجه ایران و آمریکا و کاترین اشتون به پیشنهاد خانم اشتون برگزار می‌شود و فردا نیز ممکن است نشستی بین وزیر امور خارجه ایران با وزرای خارجه اروپایی عضو ۱+۵ برگزار شود.

عراقچی گفت: امیدوار بودیم در فرصت برگزاری مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک در پیشرفت مذاکرات هسته‌ای اتفاقی بیفتد، اما این اتفاق هنوز نیفتاده است.

وی افزود: ما در طول یک هفته گذشته مذاکرات فشرده‌ای از ۸ صبح تا ۱۱ شب در سطوح مختلف از نشست کارشناسان، معاونان و وزرای خارجه بطور مستمر هم در جمع ۱+۵ و هم دوجانبه داشته‌ایم.

عراقچی گفت: نشست‌ها بیشتر با آمریکایی‌ها یا تک تک مقامات اروپایی به صورت دوجانبه برگزار شد و ما همچنین با نمایندگان چین و روسیه در مشورت مستمر روزانه هستیم.

عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان افزود: مذاکرات هسته ای به نقطه نفس گیری رسیده است و وارد بسیاری از جزئیات شده‌ایم ولی هنوز در مسائل کلیدی نتوانسته‌ایم به راه‌حل‌های مورد قبول دست یابیم، البته راه‌حل‌هایی پیشنهاد شده ولی هنوز کارایی لازم را نداشته است و فکر می‌کنیم با استفاده از خلاقیت‌های فکری راه‌حل‌هایی پیدا کنیم.

وی گفت: درباره جزئیات فنی بسیار زیادی باید مذاکره کنیم و هر بحثی به موضوعات ریزتر تقسیم می‌شود که کارشناسان فنی، حقوقی و اقتصادی همزمان هم در بحث‌های هسته‌ای و هم رفع تحریم‌ها وارد جزئیات شده‌اند.

عراقچی افزود: در برخی کلیات، اشتراک نظر نداریم، ولی در جزئیات توافقاتی صورت گرفته است.

وی گفت: مردم منتظر اخباری از این مذاکرات هستند و در عین حال مشی ما پافشاری بر حقوق و عبور نکردن از خط قرمزهاست.

عراقچی تاکید کرد: به هیچ وجه از حقوق هسته‌ای و خطوط قرمز عدول نمی‌کنیم و اگر با حفظ حقوق هسته‌ای و خطوط قرمز بشود راه حل‌هایی یافت که نگرانی‌ها را رفع کند، آمادگی آن را داریم.

میز مذاکره را رها نمی کنیم؛ یک قدم از حقوق ملت ایران عقب نخواهیم نشست

وی افزود: هرگز میز مذاکره را رها نمی‌کنیم اما یک قدم هم از حقوق ملت ایران عقب نشینی نخواهیم کرد.

عراقچی احتمال حضور رئیس جمهور کشورمان در مذاکرات با ۱+۵ را منتفی دانست و گفت: خیلی بعید می دانم این کار انجام شود ، به نقطه ای نیز نرسیده ایم که چنین اقدامی لازم و مفید باشد و برنامه ای هم برای آن نداریم.

ظریف با جانشین جدید اشتون دیدار کرد

وزیر خارجه کشورمان در دیدار با همتای ایتالیایی خود در نیویورک بر حق طبیعی ملت ایران برای بهره‌مندی از فن‌آوری صلح‌آمیز هسته‌ای تاکید کرد.

وزرای خارجه ایران و ایتالیا روز پنجشنبه در نیویورک دیدار و طی آن پیرامون موضوعات مختلف منطقه ای و بین المللی گفتگو و تبادل نظر کردند.

ثبات و امنیت در عراق، تروریسم و افراطی‌گری، جنایات گروه تروریستی -تکفیری داعش و روند مذاکرات هسته ای در این دیدار مورد گفتگو و تبادل نظر قرار گرفت.

خانم موگرینی وزیر خارجه ایتالیا که اخیراً به سمت مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی تعیین شده و تا قبل از سال آینده میلادی در سمت جدید به جای اشتون بطور رسمی مشغول بکار میشود با اشاره به نقش ایران در کمک به ثبات منطقه و از جمله طی ماههای اخیر در عراق، تبادل نظر و مشورت با ایران در خصوص شرایط و بحران های منطقه ای را مهم خواند.

ظریف ضمن استقبال از مشورت های نزدیک دو طرف، دیدگاه ایران در خصوص مبارزه با تروریسم و تحرکات اخیر ائتلاف را بیان کردو لزوم پایبندی به موازین بین المللی را مورد تأکید قرار داد. ظریف حفظ ثبات و امنیت منطقه و تقویت مناسبات دوستانه با همه کشورهای همسایه را اولویت تهران در سیاست خارجی خواند.

وزیر امورخارجه کشورمان همچنین با تأکید بر حق طبیعی ملت ایران برای بهره مندی از فن آوری صلح آمیز هسته ای، دیدگاههای کشورمان در خصوص شرایط دستیابی به راه حل جامع در مذاکرات را بیان کرد.

نشست سه جانبه ظریف، کری و اشتون

وزرای خارجه ایران، آمریکا و کاترین اشتون عصر پنجشنبه به وقت محلی در نیویورک دیدار و گفت‌وگو کردند و قرار است عصر امروز نیز این نشست ادامه یابد و احتمالا نشست چهارجانبه‌ای نیز بین وزرای خارجه ایران و سه کشور اروپایی برگزار شود.

نشست سه جانبه محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران، جان کری وزیر خارجه آمریکا و کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا عصر پنجشنبه به وقت محلی در نیویورک برگزار شد.

این نشست عصر امروز -جمعه- به وقت نیویورک ادامه خواهد یافت.

نشست مذکور با هدف ارزیابی روند مذاکرات هسته‌ای و پیشرفت‌های حاصل شده طی ده روز گذشته و بررسی نحوه ادامه مذاکرات انجام شد.

آنگونه که سید عباس عراقچی پیش از این اعلام کرده بود احتمالا امروز نیز نشست چهارجانبه‌ای بین وزرای خارجه ایران و سه کشور اروپایی (آلمان، فرانسه و انگلستان) در نیویورک برگزار خواهد شد.

عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان روز گذشته درباره مذاکرات جاری در نیویورک عنوان کرد: مذاکرات هسته ای به نقطه نفس گیری رسیده است و وارد بسیاری از جزئیات شده‌ایم ولی هنوز در مسائل کلیدی نتوانسته‌ایم به راه‌حل‌های مورد قبول دست یابیم، البته راه‌حل‌هایی پیشنهاد شده ولی هنوز کارایی لازم را نداشته است و فکر می‌کنیم با استفاده از خلاقیت‌های فکری راه‌حل‌هایی پیدا کنیم.

وی گفت: درباره جزئیات فنی بسیار زیادی باید مذاکره کنیم و هر بحثی به موضوعات ریزتر تقسیم می‌شود که کارشناسان فنی، حقوقی و اقتصادی همزمان هم در بحث‌های هسته‌ای و هم رفع تحریم‌ها وارد جزئیات شده‌اند.

عراقچی افزود: در برخی کلیات، اشتراک نظر نداریم، ولی در جزئیات توافقاتی صورت گرفته است.

وی گفت: مردم منتظر اخباری از این مذاکرات هستند و در عین حال مشی ما پافشاری بر حقوق و عبور نکردن از خط قرمزهاست.

عراقچی تاکید کرد: به هیچ وجه از حقوق هسته‌ای و خطوط قرمز عدول نمی‌کنیم و اگر با حفظ حقوق هسته‌ای و خطوط قرمز بشود راه حل‌هایی یافت که نگرانی‌ها را رفع کند، آمادگی آن را داریم.

وی افزود: هرگز میز مذاکره را رها نمی‌کنیم اما یک قدم هم از حقوق ملت ایران عقب نشینی نخواهیم کرد.

عراقچی احتمال حضور رئیس جمهور کشورمان در مذاکرات با 1+5 را منتفی دانست و گفت: خیلی بعید می دانم این کار انجام شود ، به نقطه ای نیز نرسیده ایم که چنین اقدامی لازم و مفید باشد و برنامه ای هم برای آن نداریم.

هفتمین دور مذاکرات ایران و گروه 1+5 درباره راه‌حل جامع هسته‌ای جمعه هفته گذشته 28 شهریور ماه در مقر سازمان ملل متحد در نیویورک رسما آغاز شد. تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران به ریاست محمدجواد ظریف به منظور شرکت در این مذاکرات روز سه‌شنبه 25 شهریور ماه راهی نیویورک شد و ظریف و اشتون ظهر چهارشنبه به وقت محلی بر سر میز ناهار به گفت‌وگو درباره این دور از مذاکرات پرداختند و از آن زمان رایزنی‌های دوجانبه و چندجانبه بین تیم مذاکره کننده ایرانی و گروه 1+5 برگزار شده است.

ظریف و جان کری نیز یک دور مذاکره دوجانبه برگزار کردند.

ایران و 1+5 درباره راه‌حل جامع هسته‌ای پیش از این شش بار در شهر وین بر سر میز مذاکره نشستند.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
انتخاب هیات رییسه یک صنف سینمایی
پزشکیان: با نگاه بسیجی می‌توان برای کشور عزت‌آفرینی کرد
آکسیوس: توافق آتش بس لبنان هنوز اعلام نشده است
مجارستان: دولت بایدن و لیبرال‌های اروپا می‌خواهند صلح اوکراین پس از تحلیف ترامپ را غیرممکن کنند
تصاویر شگفت انگیز از حرکت آخر الزمانی گدازه‌های آتشفشان در ایسلند
با این نیروها هر دشمنی را می‌شکنیم
ساخت یکی از دقیق‌ترین ساعت‌های جهان در ایران
هجوم غربی‌ها برای شناخت این موشک روسیه
عدد نگران کننده مهاجرت استادان دانشگاه
اعلام زمان‌بندی کنکور سراسری ۱۴۰۴
این زن کاندیدای جدید ترامپ برای دادستانی کل آمریکاست
در صورت قطعی برق در تقاطع ها، توان و ظرفیت پلیس راهور باید ۴ برابر شود
مرز مهران امروز به روال سابق بر می‌گردد +جزئیات
واکنش‌ها به حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت
باران از دوشنبه دوباره آغاز می شود
این کشورها پایتخت خود را جابه‌جا کردند
جزئیات آثار تورمی بودجه توسط دکترصمصامی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس
صدای اعتراض صمصامی عضو کمیسیون اقتصادی
دستاورد پوچ امتیازهای فراپادمانی
خیابانی: ننگ بر فیفا که اسرائیل را از جام جهانی اخراج نکرده
یارانه آبان‌ماه واریز نشد
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top